Definitieve ontharing

 

 

 

ONGEWENSTE HAARGROEI: PIJNLOOS EN VEILIG ONTHAREN

De behandeling:

De MedCos® IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een lichte prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden. U ervaart een gevoel als zonnebrand. Dit verdwijnt binnen enkele uren.

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 6 weken voor het gezicht.

6-12 weken voor het lichaam.

12-24 weken voor de rug

Vanwege de haargroeicyclus ( deze bestaat uit 3 groeifases: groeifase-rustfase-overgangsfase) zijn er meerdere behandelingen nodig om de haarfollikels definitief uit te schakelen.

Een kuur van gemiddeld 8-10 behandelingen is nodig voor een goed eindresultaat. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren wij in sommige gevallen het 1 of 2 keer per jaar bij te houden.

Wij streven naar een resultaat van 80%.

100% is helaas niet altijd mogelijk.

Maar vergeet niet dat 80% resultaat al heel erg veel is!

Tijdens het intake - gesprek wordt u duidelijk op de hoogte gebracht van de behandeling en wordt er ook gekeken naar wat wel en niet mogelijk is. Tijdens deze uitleg zal het u duidelijk worden hoe de behandeling gaat verlopen.

Een intake-gesprek is gratis.

Voor meer informatie kijkt u op: www.medcos.info

 

 

         Youtube flimpje :   http://www.youtube.com/watch?v=FO5ougZN6cc
 1. Hoe werkt de MedCos IPL?

  Met de veilige en nagenoeg pijnloze ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de MedCos® IPL methode met gebruik van een filter van 590 NM, kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze warmte (welke minimaal 70º C moet zijn) zal door het pigment geleid worden naar de haarfollikel welke vervolgens definief vernietigd wordt.

 2. Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

  Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (negroïde) kunnen niet behandeld worden.

 3. Hoe lang duurt een behandeling?

  De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

 4. Is de behandeling pijnlijk?

  Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.

 5. Hoe weet de cliënt of een behandeling geholpen heeft?

  De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. De cliënt zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.

 6. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

  Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 7. Is het van belang de aangegeven periodiek op te volgen? Heeft dit dan invloed op het te behalen resultaat?

  U dient altijd de periodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat u hiervan niet afwijkt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat de klant meer behandelingen nodig heeft dan gemiddeld, omdat hij/zij dan uit de haargroeicyclus loopt.

 8. Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?

  Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet kunt zien hoe de haargroei loopt, meestal is dit al goed te zien op een glad geschoren huid, omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven.

  Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 4 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid heeft de cliënt nauwelijks rendement van de behandelingen.

  Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen, deze op te brengen na het harsen of epileren. Gebruikt u die alstublieft niet tijdens de gehele behandelingskuur. We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen en anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten haargroeiremmers de haartjes in een “rustfase” terechtkomen en dan de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.

 9. Wat zou een reden kunnen zijn dat de IPL behandeling het niet werkt?

  -Te vroeg beginnen met een behandeling nadat er vaak is geharst/ geëpileerd.
  - Witte of grijze haartjes. Een witte huid met blonde haartjes kan door ons IPL systeem niet behandeld worden omdat men voor de geleiding van licht het pigment van de haartjes gebruikt. Witte, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen geleidingplaats vindt.
  - Een stoornis in het endocriene stelsel (of veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden).
  - Verkeerde periodieken tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt nu eenmaal haartjes aan in een bepaald ritme van verschillende groeicycli. Daarom is het ook van groot belang dat u de juiste periodiek tijdens de behandelingskuur aanhoudt.

 10. Kan ik ook minderjarigen behandelen tegen overmatige haargroei?

  Dit hangt af van het al dan niet volgroeid zijn. Dit is individueel te bekijken en altijd alleen met toestemming van de ouders of voogd. Wet B.I.G. 16 jaar.

 11. Kan ik gebleekte haartjes behandelen tijdens de gehele kuur?

  Tot 1 week voor de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden.

 12. Komen de haren niet meer terug?

  Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren.

  Bedenk met welk resultaat u tevreden zal zijn: bent u tevreden met 70 tot 90% haarreductie? Dan kunt u tot behandeling overgaan. Wanneer u voor 100% onthaart wil worden, dan is dat misschien niet realistisch en zult u uw verwachtingspatroon moeten bijstellen.

  Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

  Dat betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donsige resthaartjes toch weer dikker worden.
  Dus het kan gebeuren dat u “onderhoudsbeurtjes” nodig heeft. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zullen uitgeschakeld zijn (omdat die haartjes al wel bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat u liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als u uitbehandeld bent, want als u daaraan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier: hij maakt de haartjes stugger en dikker! Misschien doet het lichaam dit niet zo welbewust. Maar er vindt beschadiging van de haarfollikel plaats, deze veroorzaakt een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes dikkere haren worden. Als u bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trekt u onwillekeurig soms wat donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is een betere manier.

  Wanneer een klant uitbehandelt is, dan adviseren wij voor een optimaal blijvend resultaat, 2x per jaar een zogenaamde “onderhoudsbehandeling” te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen. Wanneer u dit bijhoudt geniet uw  optimaal van uw ontharingsbehandeling.

 13. Waarom is ontharen tijdens het gebruik van sommige medicijnen niet aan te raden?

  Sommige medicijnen maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor hoog energetisch licht. Lees dan goed de bijsluiter van het gebruikte medicijn. Of kijk op www.geneesmiddelenrepertorium.nl. Een overgevoeligheid voor sterk licht kan optreden bij de volgende medicijnen of zalfjes:

  - Tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A zalf, ed.)
  - Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (anti-depressiva).
  - Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St.Janskruid (Hypericum, merknaam bv. Kyra)
  - Een kuur van antibiotica of peniciline

  Individueel kan weleens van deze richtlijn worden afgeweken, namelijk wanneer uw klant een bepaald medicijn al jaren slikt en nooit enige overgevoeligheid voor licht heeft gemerkt: dus nooit last had van zonne-allergie (jeuk, bobbeltjes na zonlicht), en nooit de ogen dicht moest knijpen tijdens gewoon daglicht. U kunt dan een paar testpatches uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. En als dat goed gaat, kunt u wel de plekken behandelen waarmee uw klant niet in de zon komt, bijvoorbeeld de oksels.

  Ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen, want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandelingen om de huid weer te normaliseren.
  U kunt dan pas met een IPL ontharingsbehandeling/kuur beginnen als genoemde medicijnen niet meer nodig zijn.

  De wens tot ontharing mag geen reden zijn deze belangrijke medicijnen af te bouwen. Overleg dit eerst met uw arts of dit mogelijk is.